Overrompeling bij het Recypark Sint-Pieters-Woluwe

28/05/2020

Het Recypark Sint-Pieters- Woluwe kent een overrompeling.

We herinneren eraan dat de federale regering de verplaatsingen heeft beperkt tot het strikt noodzakelijke. Deze beperkingen zijn eveneens van toepassing op het Recypark Sint-Pieters-Woluwe: noodsituaties of dringende noodzaak (bijv. overlijden of verhuis).

Indien een bezoek toch noodzakelijk is, raden we inwoners aan om zich aan te melden tijdens de volgende uren (minder druk):

 • Woensdag van 12.00 tot 14.00 uur
 • Dinsdag en woensdag van 16.00 tot 18.45 uur
 • Donderdag van 9.00 tot 11.00 uur

We raden de inwoners af om er dinsdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur naartoe te gaan. Deze tijdsblokken zijn zeer druk.

De inwoners van Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe kunnen eveneens naar Recypark Zuid, Noord en Humaniteit (voor de voertuigen met aanhangwagen en voertuigen hoger dan 1,85 meter.) gaan.

Meer lezen

Covid-19: terug naar normaal voor de dienstverlening

08/05/2020

Herstel van alle diensten van Net Brussel

Zoals voordien bericht, heeft de Covid-19-crisis de opdrachten van Net Brussel verstoord, met name de ophalingen van blauwe en gele zakken.

Net Brussel is vandaag in staat om al zijn ophaaldiensten te herstellen, volgens de gebruikelijke ophaalkalender.

Afzonderlijke ophaling van alle blauwe en gele zakken

Vanaf maandag 11 mei zullen alle blauwe en gele zakken opnieuw afzonderlijk worden opgehaald in alle Brusselse gemeenten. Deze zakken zullen naar het sorteercentrum (Recyclis) worden gebracht met het oog op hun recyclage.

Om deze ophalingen te verzekeren, om de sortering van het opgehaald afval te garanderen en om ervoor te zorgen dat de maatregelen van sociale distancing zo goed mogelijk worden nageleefd, heeft Net Brussel het arbeidsuurrooster van de ophaalploegen aangepast. Deze maatregel gaat in vanaf 11 mei en tot nader order.

Concreet zullen de ophalingen van blauwe zakken (PMD-verpakkingen) en van gele zakken (papier-karton) worden verzekerd in de voormiddag. Evenwel ongeveer 15% van de ophalingen van witte zakken zal in de namiddag en niet meer in de ochtend worden uitgevoerd. Deze wijziging in het arbeidsuurrooster van de ophaalploegen houdt echter geen wijziging in van de ophaalkalender van de burgers.

Alle zakken (wit, blauw, geel, oranje en groen) moeten dus worden buitengezet op de gebruikelijke ophaaldagen en ophaaluren.

De inwoners wordt evenwel verzocht om hun witte zakken tegen hun gevel te laten staan als deze niet in de voormiddag zijn opgehaald.

Om het werk van de ophaalploegen te vergemakkelijken en de netheid van de straten te garanderen, dienen de gebruikelijke regels te worden nageleefd:

Vuilniszakken

 • Zijn vuilniszakken op de juiste dag, op het juiste uur buitenzetten.
 • De zakken goed sluiten.
 • De zakken tegen de gevel zetten.
 • Niet meer dan 15 kg per zak.

Karton

 • Het karton is geplooid, gestapeld en samengebonden. Zo kunnen onze ploegen ze gemakkelijk en zonder gevaar meenemen.

Goed gedrag dat men als burger moet blijven aannemen

Net Brussel vraagt aan alle burgers om de openbare ruimte te respecteren.

 • Handschoenen en maskers moeten in de witte zak worden weggegooid.
 • Gooi uw sigarettenpeuken, gebruikte zakdoeken en mondmaskers, blikjes, verpakkingen en ander afval niet op straat. Er staat vast een openbare vuilnisbak in de buurt. Zoniet, denk eraan om uw afval tot thuis bij te houden waar u het in de vuilniszak kan weggooien.
 • Ruim de poep van uw hond op. Denk eraan een zakje mee te nemen om het op te rapen.
 • Sommige afvalstoffen zijn bijzonder schadelijk voor het milieu, zoals huishoudelijk klein chemisch afval. Breng het naar de Recypark. Of beter nog, geef het af bij de PROXY CHIMIK.

Net Brussel herinnert de bevolking eraan dat boetes zijn voorzien bij inbreuk op de regels inzake openbare netheid.

In deze bijzondere tijden, bedankt de Directie meer dan ooit zijn ploegen alsook de inwoners voor hun flexibiliteit, begrip en medewerking.

Meer lezen

Recypar open in de namiddag vanaf 4 mei

03/05/2020

Doel van deze maatregel is een betere doorstroming van de bezoekers in de  Recypark en de naleving van de sociale distancing verzekeren.

De openingsuren van de Recypark: terug naar normaal.

Vanaf maandag 4 mei zijn de Recypark opnieuw open op de gebruikelijke openingsuren.

De inwoners moeten de volgende instructies in de Recypark naleven:

 • een mondmasker dragen;
 • spontaan hun identiteitskaart aan de parkwachter tonen;
 • zelf hun autofkoffer openen;
 • de veiligheidsafstand houden (minimaal 1,5m).

Net Brussel herinnert de Brusselaars eraan dat de Federale regering de verplaatsingen tot het strikt noodzakelijke heeft beperkt. Deze beperkingen gelden ook voor de gewestelijke Recypark: noodsituaties of dringende noodzaak (bijv. een overlijden of verhuis).

Goed gedrag dat men als burger moet blijven aannemen

Net Brussel vraagt aan alle burgers om de openbare ruimte te respecteren.

 • Gooi uw sigarettenpeuken, gebruikte zakdoeken en mondmaskers, blikjes, verpakkingen en ander afval niet op straat. Er staat vast een openbare vuilnisbak in de buurt. Zoniet, denk eraan om uw afval tot thuis bij te houden waar u het in de vuilniszak kan gooien.
 • Ruim de poep van uw hond op. Denk eraan een zakje mee te nemen om het op te rapen.
 • Sommige afvalstoffen zijn bijzonder schadelijk voor het milieu, zoals huishoudelijk klein chemisch afval. Breng het naar de Recypark. Of beter nog, geef het af bij de PROXY CHIMIK).

Net Brussel herinnert de bevolking eraan dat boetes zijn voorzien bij inbreuk op de regels inzake openbare netheid.

In deze bijzondere tijden, bedankt de Directie meer dan ooit zijn ploegen alsook de inwoners voor hun flexibiliteit, begrip en medewerking.

 

Meer lezen

Covid-19: gele en blauwe zakken opnieuw opgehaald

11/04/2020

Uw gele en blauwe zakken opnieuw opgehaald van maandag 13 april 2020

De Covid-19-crisis heeft enkele verstoringen meegebracht in de opdrachten van Net Brussel, meer bepaald in de ophalingen van blauwe en gele zakken.

Ingevolge een reorganisatiewerk bij de ophalingen, die rekening houdt met de nieuwe contraintes, is Net Brussel opnieuw in staat om de meeste blauwe en gele zakken op te halen. Evenwel om redenen van openbare salubriteit zullen de ploegen in bepaalde zones alle aanwezige afvalfracties op hun ronde ophalen. Bovendien, zullen deze ophalingen deels plaatsvinden in de namiddag om het werk te verdelen binnen de ploegen, welke we hartelijk bedanken.

Een meerderheid van de blauwe en gele zakken zullen kunnen worden gerecycleerd dankzij dit dispositief die geen impact zal hebben op de gewoontes van de inwoners, die uiteindelijk hun blauwe en gele zakken uit hun woning kwijt zijn.

Vanaf maandag 13 april, zullen de blauwe en gele zakken weer op de gebruikelijke dagen worden opgehaald.

Ter herinnering, voor een gemakkelijke en minder hinderlijke opslag thuis, moet het karton worden dichtgevouwen en gestapeld, en het papier plat (niet verkreukeld) worden bewaard. De plastic flessen en drankkartons van hun kant moeten worden platgedrukt en gesloten met hun dop.

Om het werk van de ophaalploegen te vergemakkelijken, dienen de gebruikelijke regels te worden nageleefd:

 • Zijn vuilniszakken op de juiste dag buitenzetten (meer info op www.arp-gan.be/nl).
 • De zakken goed sluiten.
 • De zakken tegen de gevel zetten.
 • Niet meer dan 15 kg per zak.

De directie bedankt zijn alsook Brusselaars voor hun flexibiliteit, begrip en medewerking.

Meer lezen
Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top